WONEN

Vanaf 1 mei 2022 wonen er 10 (jong)volwassenen met een beperking 24/7 bij Kameraet. Een professioneel team van gepassioneerde zorgmedewerkers staat klaar om deze geweldige groep mensen en een gezellig, veilig, maar ook stimulerend thuis geven. 

Op dit moment is de groep bewoners compleet en is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor een woonplek op korte termijn. Je kunt je wel vrijblijvend aanmelden voor de wachtlijst, d.m.v. het aanmeldformulier op deze website.

 

DAGBESTEDING

Onze locatie aan de Troprijt in Bladel grenst aan landgoed Ten Vorsel en op en om het perceel van ruim 6000m2 zijn volop dagbestedingsmogelijkheden voor onze bewoners én deelnemers buiten Kameraet.

 

De voormalige ‘kapschuur’ is omgetoverd tot een IJssalon & Lunchroom genaamd 'Goed Toeven'. Gasten kunnen hier 7 dagen per week vanaf 10.00u genieten van een kopje koffie met wat lekkers, heerlijke gerechten van onze kleine lunchkaart en fantastisch ambachtelijk ijs.

Voor onze bewoners biedt het bezoekerscentrum verschillende werkzaamheden; van huishoudelijke taken tot werken in de bediening en van ijsjes scheppen tot broodjes maken.

 

De landelijke ligging is perfect voor het houden van dieren. Ervaring leert dat veel personen uit onze doelgroep een grote affiniteit hebben met dierverzorging. Dieren geven onvolwaardelijke liefde, accepteren en respecteren iedereen gewoon om wie ze zijn.

Het verzorgen van de dieren stimuleert verantwoordelijkheidsgevoel bij de bewoners. Gezamenlijk zorgen we dat de dieren voldoende eten en drinken krijgen, een schoon onderkomen hebben en de nodige lichamelijke verzorging krijgen.

 

Onze locatie biedt volop mogelijkheden om lekker buiten te werken, zowel op eigen terrein als er buiten.

Gras maaien, snoeien, schoffelen, noem het maar op. 

 

Ten slotte vinden we het erg belangrijk dat onze cliënten zo veel mogelijk midden in de maatschappij staan. Dit gaan we realiseren door samen te werken met lokale verenigingen, sportclubs en andere (zorg) organisaties/bedrijven. Afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van de deelnemer stimuleren we integratie in de samenleving door gepaste werkzaamheden voor ze te vinden.

 

LEER-/WERKPLEK

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor de onderstaande opleidingen;

- VMBO leerwerktraject / Boris (niveau 0)

- Entree; Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (niveau 1)

- Horeca en Bakkerij; Kok (niveau 2)

- Zorg & Welzijn:

* Begeleider Gehandicaptenzorg (niveau 3)

* Begeleider specifieke doelgroepen (niveau 3)

* Persoonlijk Begeleider gehandicaptenzorg (niveau 4)

* Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen (niveau 4)

Heb je interesse om bij ons een opleiding/stage te doen, neem dan contact op via info@kameraet.nl