DAGBESTEDING

Onze locatie aan de Troprijt in Bladel grenst aan landgoed Ten Vorsel en op en om het perceel van ruim 6000m2 zijn volop dagbestedingsmogelijkheden voor onze bewoners én deelnemers buiten Kameraet.

 

De voormalige ‘kapschuur’ is omgetoverd tot een IJssalon & Lunchroom genaamd 'Goed Toeven'. Gasten kunnen hier 7 dagen per week vanaf 10.00u genieten van een kopje koffie met wat lekkers, heerlijke gerechten van onze kleine lunchkaart en fantastisch ambachtelijk ijs.

Voor onze bewoners biedt het bezoekerscentrum verschillende werkzaamheden; van huishoudelijke taken tot werken in de bediening en van ijsjes scheppen tot broodjes maken.

 

De landelijke ligging is perfect voor het houden van dieren. Ervaring leert dat veel personen uit onze doelgroep een grote affiniteit hebben met dierverzorging. Dieren geven onvolwaardelijke liefde, accepteren en respecteren iedereen gewoon om wie ze zijn.

Het verzorgen van de dieren stimuleert verantwoordelijkheidsgevoel bij de bewoners. Gezamenlijk zorgen we dat de dieren voldoende eten en drinken krijgen, een schoon onderkomen hebben en de nodige lichamelijke verzorging krijgen.

 

Onze locatie biedt volop mogelijkheden om lekker buiten te werken, zowel op eigen terrein als er buiten.

Gras maaien, snoeien, schoffelen, noem het maar op. 

 

Naast buitenwerkzaamheden hebben we ook een hele fijne 'werkschuur'. Elke ochtend verzamelen we hier en bespreken we de planning van de dag door. De binnenwerkzaamheden varieren van (licht) huishoudelijke taken, tot creatieve activiteiten en inpak-/productiewerk voor lokale bedrijven. 

 

Ten slotte vinden we het erg belangrijk dat onze cliënten zo veel mogelijk midden in de maatschappij staan. Dit gaan we realiseren door samen te werken met lokale verenigingen, sportclubs en andere (zorg) organisaties/bedrijven. Afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van de deelnemer stimuleren we integratie in de samenleving door gepaste werkzaamheden voor ze te vinden.